Сегодня:
Последние записи
«Комбриги» - це настінний календар на 2024 рік, у якому представлені 12 портретів бойових командирів, серед яких Герої України, лицарі ордена Богдана Хмельницького, представники різних родів військ...
З 10 січня у застосунку «єТривога» зміниться звук сповіщення про загрозу застосування високошвидкісних цілей. Про це повідомили розробники в соцмережі X, інформує glavcom.ua.Читайте також: На Житом...
Тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Валентин Острижний вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня родині солдата На...
Нагадаємо, у жовтні минулого року у м. Хмельницькому по проспекту Миру працівники поліції під час патрулювання виявили 27-річну жительку Чернігівської області, у якої вилучили близько 50 згортків з...
Баннер

Розстріляли, а машину спалили – у Чернігові судять трьох обвинувачених у вбивстві родини з Києва

2024-01-05 18:00:04
Источник: https://www.0462.ua/

Розстріляли, а машину спалили – у Чернігові судять трьох обвинувачених у вбивстві родини з Києва

У травні 2023 року поблизу Мени на Чернігівщині було скоєно вбивство родини Череванів із Києва. Загиблі — 30-річний чоловік, 28-річна жінка та їх чотирирічний син. Майже відразу поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві – двох чоловіків та жінку.

Перед убивством родини киян планували інший злочин. Про це йдеться в обвинувальному акті, який зачитав прокурор. Справу розглядає колегія суддів Деснянського районного суду Чернігова.

Повідомляє Суспільне Чернігів

В самому акті йдеться про те, що вечері 13 травня 2023 року вони (обвинувачені, — ред.) направилися до села Хлоп’яники Сосницької громади, поблизу якого, на трасі, хотіли викрасти чуже авто. Для цього 22-річний чоловік – офіцер Головного управління розвідки, якого слідство називає організатором, взяв із собою автомат Калашникова.

Прокурор Олександр Матвієнко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Прокурор Олександр Матвієнко. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Здійснив перекриття автодороги біля села Хлоп’яники Корюківського району Чернігівської області у декількох місцях, поклавши на дорожнє покриття частини гілок від дерев з метою унеможливлення проїзду автомобільного транспортного засобу без зупинки", — каже прокурор Олександр Матвієнко.

За матеріалами слідства, його спільники – 26-річний чоловік та 20-річна жінка – ховалися у кущах, спостерігали за дорогою та повідомляли організатору про машини, які їхали в його бік.

"З метою реалізації свого злочинного плану, направленого на здійснення нападу та заволодіння проїжджаючим автомобілем, до 23-ї години знаходилися на автодорозі біля села Хлоп’яники. Однак злочинний умисел не реалізували у зв’язку з об’їздом транспортними засобами перешкод у вигляді гілок від дерев без зупинки", — каже прокурор.

Після цього, йдеться в обвинувальному акті, організатор розробив інший план: вирішив продати неіснуюче авто своєму знайомому – Миколі Череваню з Києва. 30-річний чоловік займався купівлею та продажем автомобілів. Вони домовилися про зустріч на неробочій заправці на в’їзді до Мени з боку Чернігова. Микола Черевань приїхав разом зі своєю родиною. Згодом їхні тіла знайшли у лісосмузі неподалік села Садове – вони лежали у ямі, прикинутій землею та гілками. Всі троє загинули від вогнепальних поранень.

Родина Череванів

Родина Череванів


За матеріалами справи, організатор випустив щонайменше 36 куль з автомата Калашникова по "Мазді", в якій перебувала родина. У загиблого забрали близько шість тисяч доларів, які трійця поділила між собою, найбільше грошей забрав організатор. "Мазду" завести не вдалося через пошкодження, тож її відбуксирували за 500 метрів та спалили.

Розстріляли, а машину спалили – у Чернігові судять трьох обвинувачених у вбивстві родини з Києва, фото-3


Затриманих обвинувачують у бандитизмі, умисному вбивстві та заволодінні транспортним засобом. Організатору також висунули звинувачення в умисному знищенні чужого майна та незаконному поводженні зі зброєю. На запитання судді, чи визнає він свою провину, чоловік відповів наступне:

"– Ні, не визнаю. – Повністю не визнаєте? – 263 [стаття ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»] частково, решта – ні".

У травні 2023 року під час обрання запобіжного заходу він свою провину визнав, але спростував корисливий мотив. Сказав, що хотів покарати Миколу Череваня, який нібито обманював військових.

Обвинувачені. ФОТО: Суспільне Чернігів

Обвинувачені. ФОТО: Суспільне Чернігів


Другому спільнику, крім всього, інкримінують придбання та зберігання психотропних речовин у великих розмірах. Зараз він визнає свою провину лише за цією статтею. Третя учасниця банди своєї провини не визнає повністю. Раніше казала, що винувата лише в тому, що допомогла відтягнути машину, проте самого вбивства не бачила. На засіданні давати показання погодилися всі троє. Це мають зробити на завершальному етапі розгляду справи.


Кримінал
Поліція документує наслідки обстрілів Сумщини військами рф.Протягом минулої доби окупанти обстріляли населені пункти Сумської області. Загалом нараховано 77 ударів.Внаслідок обстрілів пошкоджено чо...
Кримінал
Патрулюючи вулицю Засумську, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) виявили чоловіка, який порушував публічний порядок.Під час перевірки особи 37-річного громадянина охоронці порядку ...
Кримінал
У Харкові судитимуть чоловіка, який ледве не зарізав товариша, вбив власну родину та спричинив смертельну ДТП.До Київського районного суду м. Харкова направлено до суду обвинувальний акт стосовно 2...
Суспільство
Енергетики продовжують ліквідовувати наслідки негоди на Одещині. Про це повідомили в ДТЕК.Упродовж доби 9 січня вдалося відремонтували 78 повітряних ліній та 920 трансформаторних підстанцій. Світло...